Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول شبکه لرزه نگاری استان فارس با بیان اینکه در حال حاضر این استان دارای 6 ایستگاه زلزله نگاری می باشد،عنوان کرد:وسعت استان فارس و لرزه خیزی آن از یک طرف و کمبود تعداد ایستگاه های لرزه نگاری از سوی دیگر باعث شده که اکثر زمین لرزه های کوچکتر از 2.9 که در این استان رخ می دهد تنها در یک ایستگاه دریافت شده و بقیه ایستگاه ها بدلیل بعد مسافت، امواج آن زمین لرزه را دریافت نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از شیرازه، ایران گسل های فعال زیادی دارد و هراز چند گاهی خبر می رسد که در گوشه ای از سرزمینمان زلزله ای رخ داده است. لرزه هایی که گاه آنقدر شدید یا نزدیک به عمق زمین است که به راحتی احساس میشود و حتی خسارات بسیاری هم به بار می آورد،گاهی هم  آنقدر ضعیف است که احساس نمیشود و توسط هیچ دستگاه زلزله نگاری هم به ثبت نمی رسد.

به هرحال بسیاری از چرایی ها درباره حوادث طبیعی از جمله زلزله همچنان ناشناخته مانده اند و با وجود پیشرفت علم در تمام ابعاد زیستی انسانی وحیوانی وطبیعی ،اما هنوز در باره پیش بینی زمین لرزه و برخی از ابعاد مکتوم مانده آن سخن گفتن زود است. اما از آنجا که گاهی این لرزش ها توسط افراد یک منطقه احساس میشود لکن در شبکه زلزله نگاری ثبت نمی گردد،حرف و حدیث بسیار است. به عنوان مثال چندی پیش خبری در یکی از سایتهای محلی شهرستان جهرم منتشر شد مبنی بر عدم ثبت زلزله های چند روز اخیر آن منطقه توسط پایگاه زلزله نگاری شهرستان،در همین راستا گفتگویی با مسئول شبکه لرزه نگاری استان فارس انجام داده ایم:   حسین فهیمی با بیان اینکه اکثر مردم زمین لرزه های کوچکتر از 3.5 را احساس نمی کنند،گفت: اما بعضی اوقات زمین لرزه ای کوچکتر، با عمق کانونی کم (نزدیک به سطح زمین) اتفاق می افتد و مردم شهر یا روستایی که زلزله در آنجا رخداده، آن را احساس میکنند، چراکه به کانون زمین لرزه خیلی نزدیک بوده اند، بطوریکه حتی ممکن است مردم شهر یا روستای مجاور آنها، آن زلزله را احساس نکنند.     کمبود تعداد ایستگاه های زلزله نگاری در استان علت عدم ثبت برخی زمین لرزه ها است فهیمی با اشاره به اینکه اگر زمین لرزه ای که بزرگی آن بیشتر از 2.9 است در هر نقطه از استان فارس رخ دهد، آن زمین لرزه مکان یابی شده و در سایت مرکز لرزه نگاری کشوری به نشانی http://irsc.ut.ac.ir/ ثبت خواهد شد،افزود:برای اینکار لازم است که حداقل 3 ایستگاه زلزله نگاری، آن زمین لرزه را دریافت کنند.   وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر استان فارس دارای 6 ایستگاه زلزله نگاری می باشد که در شهرهای شیراز، کازرون، جهرم، قیروکارزین، لار و لامرد مستقر می باشند،عنوان کرد:وسعت استان فارس و لرزه خیزی آن از یک طرف و کمبود تعداد ایستگاه های لرزه نگاری  از سوی دیگر باعث شده که اکثر زمین لرزه های کوچکتر از 2.9 که در این استان رخ می دهد تنها در یک ایستگاه دریافت شده و بقیه ایستگاه ها بدلیل بعد مسافت، امواج آن زمین لرزه را دریافت نکنند،در نتیجه قابل مکان یابی نبوده و در سایت مرکز لرزه نگاری کشوری نیز ثبت نخواهند شد.   فهیمی همچنین ادامه داد:بعنوان نمونه می توان به رخداد زمین لرزه هایی کوچکتر از 2.9 در روستای خلیلی از توابع شهرستان گراش، شهرستان های داراب،  فراشبند، مهر و جهرم اشاره داشت که بدلیل نزدیکی کانون زمین لرزه به سطح زمین، مردم آنها را احساس کرده ولی تنها در یک ایستگاه دریافت شد.   مسئول شبکه زلزله نگاری فارس در پایان اظهار کرد: ذکر این نکته نیز ضروری است که هر 6 ایستگاه لرزه نگاری استان فارس، از بروزترین تجهیزات لرزه نگاری برخوردارند و مشکل عدم ثبت زمین لرزه های کوچکتر نیز، مطابق برنامه ششم توسعه کشور، با توسعه ایستگاه های لرزه نگاری استان فارس و اختصاص بودجه مناسب به آن، از سوی استانداری  فارس، مرتفع خواهد شد./ انتهای پیام/  

منبع: دانا

کلیدواژه: لرزه نگاری استان فارس زمین لرزه ها آن زمین لرزه زلزله نگاری عدم ثبت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۱۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر سیرچ کرمان را لرزاند

به گزارش خبرنگار مهر، بنا به اعلام مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران ساعت ۱۷:۴ دقیقه امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه زمین لرزه‌ای به قدرت ۴.۶ ریشتر بخش سیرچ کرمان را لرزاند.

هنوز از میزان خسارت احتمالی این زمین لرزه خبری مخابره نشده است.

کد خبر 6094527

دیگر خبرها

  • حقایق پنهان درباره ماه
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • فاریاب کرمان لرزید
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر سیرچ کرمان را لرزاند